دانش‌بنیان‌ها بهتر از هرکسی می‌دانند که در کدام نمایشگاه شرکت کنند

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «ارکید رفرف» با انتقاد از سیاست‌های صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: به نظر می‌رسد روال ارائه تسهیلات از سوی این صندوق شرایط را برای فعالیت دلالان باز می‌گذارد.

 

به گزارش ستاد خبری دومین نمایشگاه آینده چاپ ایران، آتشه سلیمانی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان ارکید رفرف، در گفت‌وگو با روزنامه صمت، نسبت به بی‌نتیجه ماندن درخواست‌هایش از صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از حضور در این نمایشگاه اعتراض کرد.

در ادامه، بخشی از اظهارات این فعال دانش‌بنیان را می‌خوانید:

…باتوجه به اینکه نخستین دوره این نمایشگاه برگزار می‌شد، (از سوی برگزارکننده) به دانش‌بنیان‌ها غرفه رایگان داده شد؛ اما برای ساخت آن هزینه زیادی را پرداخت کردیم که برای دانش‌بنیان‌ها سنگین بود. امیدوار بودیم که صندوق نوآوری کمک کند که متاسفانه این کمک محقق نشد.

سال گذشته پیش از شرکت در این نمایشگاه، درخواست به صندوق نوآوری و شکوفایی، ارسال شد. ابتدا در پاسخ، جواز برگزاری نمایشگاه را خواستند که ارسال شد. در نهایت، پاسخی که دریافت کردیم، این بود که چون مجوز نمایشگاه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شده است، پذیرفتنی نیست و در لیست حمایت قرار نمی‌گیرد. در واقع، باید همیشه در نمایشگاهی شرکت کنیم که مجوزش از سوی سازمان توسعه تجارت صادر شده باشد.

پاسخ دقیق این بود که یا باید بروید و از این سازمان مجوز بگیرید یا اینکه در نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی که در شهر آفتاب برگزار می‌شود، شرکت کنید. ما هم جواب دادیم که نمایشگاه‌هایی که در شهر آفتاب برگزار می‌شوند، بیشتر در زمینه بسته‌بندی هستند، اما نمایشگاه آینده چاپ ایران که در ایران‌مال برگزار شده؛ تخصصی‌تر و مربوط به ملزومات چاپ است و کمک بیشتری به دانش‌بنیان‌ها می‌کند.

برای بار دوم از سوی دفتر کل چاپ ایران از طریق سامانه دولت برای صندوق نوآوری و شکوفایی درخواست فرستاده شد؛ تعجب‌برانگیز بود که به‌سرعت بررسی و رد شده بود. چند روز پیش هم در جلسه‌ای که در مکان صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شده بود، به مدیران این نهاد گفتیم که دانش‌بنیان‌ها بهتر از هرکسی تشخیص می‌دهند که در کدام نمایشگاه شرکت کنند و نباید تبعیضی در نمایشگاه‌ها وجود داشته باشد. این نمایشگاه مربوط به ملزومات چاپ است و دانش‌بنیان‌های زیادی در این عرصه فعالیت می‌کنند.

به‌عبارت‌دیگر، این مهم است که آنها در نمایشگاهی شرکت کنند که مخاطبان خاص خود را داشته باشند. به‌اعتقادمن، شرکت در این نمایشگاه‌ها است که می‌تواند دانش‌بنیان‌ها را در صنعت چاپ، رشد و توسعه بدهد. در بیشتر نمایشگاه‌ها معمولا فعالان حوزه بسته‌بندی شرکت می‌کنند و ملزومات چاپ کمتر به‌نمایش درمی‌آید، در حالی که اکثر دانش‌بنیان‌ها علاوه بر حوزه بسته‌بندی در حال ورود به ملزومات چاپ هم هستند، چرا که منجر به افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها می‌شود.

از سوی صندوق پیشنهاد دادند که برویم و از سازمان توسعه تجارت مجوز بگیریم، اما چند نمایشگاه در سال‌های آتی باید از سازمان توسعه تجارت مجوز بگیرند، در حالی که دانش‌بنیان همان دانش‌بنیان است. در نهایت، نتوانستیم تسهیلات موردنظر را دریافت کنیم. گاهی به نظر می‌رسد روال ارائه تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی شرایط را برای فعالیت دلالان باز می‌گذارد.

در کل، حمایت درخوری از دانش‌بنیان‌های حوزه چاپ نشده است. جالب است که وقتی درخواست خود را با آقای محمدصادق خیاطیان، رئیس جدید صندوق مطرح کردیم، وی معتقد بود که باید حمایت صورت بگیرد و صندوق موظف است برای هر نمایشگاه، تسهیلات و کمک‌های لازم را اعطا کند.

برخی معتقدند اینکه فقط نمایشگاه‌های زیرنظر سازمان توسعه تجارت موردحمایت واقع می‌شوند، نوعی انحصارگرایی است. نخستین‌بار بود که چنین نمایشگاه تخصصی (آینده چاپ ایران) برگزار شد و بازدیدکنندگان افرادی بودند که دقیقا می‌دانستند چه ملزوماتی را می‌خواهند. در واقع این راه میانبری برای دانش‌بنیان‌ها به‌منظور شناخت جامعه هدف‌شان به‌شمار می‌رود.

منبع: روزنامه صمت

مطالب مرتبط

پوستر IFPEX3 رونمایی شد/ اعطای «نشان میرزا» به برگزیدگان صنعت چاپ

بابک عابدین در نشست خبری سومین نمایشگاه آینده چاپ ایران با اشاره به برنامه‌ها و تغییرات این رویداد در مرداد ماه ۱۴۰۳، از اهدای «نشان میرزا» به برگزیدگان صنعت چاپ و بسته‌بندی در ایفپکس۳ خبر داد.

بیشتر بخوانید