به گزارش ستاد خبری دومین نمایشگاه آینده چاپ ایران، بابک عابدین، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ ایران، با اشاره به اهمیت موضوع آموزش در نمایشگاه IFPEX، گفت: ما در هدفگذاریهای اولیه برای این رویداد، تلاش کردیم بخشهای مختلف حوزه آموزش مثل هنرستان، دانشگاه را به بدنه صنعت یا بخش مولد چاپ متصل کنیم تا ارتباط مستقیمی بین این بخشها وجود داشته باشد.
وی افزود: در دنیا دانشگاهها نیازهای فنی و علمی صنایع را تامین میکنند، پرورش ایده و دانش، تغییر مسیر صنایع به سمت صنایع پایدار و کممصرف در انرژی همگی از نیازهای صنعت به شمار میآیند که از طریق دانشگاهها و مراکز علمی و آموزشی تامین میشوند.
عابدین با بیان اینکه در برخی صنایع کشور ما فاصله معناداری بین دانشگاه و صنعت وجود دارد، عنوان کرد: یکی از فضاهایی که میتوان این دو را به هم نزدیک کرد، پلتفرمهای اقتصادی و نمایشگاهی هستند که زمینهای ایجاد میکنند تا بخش دانشگاه از نیازهای صنعت و بخش صنعت از امکانات دانشگاه برای تغییر و توسعه اطلاع پیدا کند.
وی با ذکر مثالی در این حوزه، ادامه داد: ممکن است ما یک ساختار صنعتی بستهبندی داشته باشیم که در بخش فنی – مهندسی ایجاد میشود، اگر این ساختار با بخش صنعت نزدیک شود، میتواند ماشینآلات و ابزار مورد نیاز خود را تامین کند، در دنیا هم اگر نیازی به بستهبندی خاصی ایجاد میشود به سراغ صنعت میروند تا ماشینآلات مورد نیازشان را تولید کند.
عابدین همچنین به برخی نیازهای موجود در این حوزه اشاره کرد و گفت: اگر هم در صنعت نیاز به تغییر دستگاهها باشد به سزراغ دانشگاهها میروند تا سیستمها را تغییر دهند، حتی در زمینه تولید رنگ و مرکبهای جدید دانشگاههایی مثل صنعت شریف امکاناتی دارند که میتوانند در اختیار صنعت قرار دهند.
وی تاکید کرد: در این حوزهها برای نمایشگاه سال جاری اقداماتی انجام شده است تا دانشجویان در کنار بازدیدکنندگان تخصصی در نمایشگاه حضور داشته باشند تا از فناوریهای جدید در این صنعت بازدید کنند.
عابدین درباره مزایای این کار توضیح داد: این اقدام موجب میشود تا در ذهن دانشجویان فرصتهای شغلی جدید برای پیوستن به بدنه صنعت چاپ ایجاد شود، از سوی دیگر دانشجویان ذهنهای خلاق و کنجکاوی دارند و با حضور در این رویداد، با تکنولوژی و فناوریهای این حوزه بیشتر آشنا شوند تا بتوانند با خلاقیت و نوآوری، تغییراتی در محصولات و ماشینآلات ایجاد کنند و حتی در آینده به عنوان کارآفرین در صنعت چاپ و بستهبندی فعالیت کنند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ در ادامه صحبتهای خود از هدفگذاری نمایشگاه IFPEX بر دو مرکز دانشگاهی معتبر خبر داد و گفت: مراکز دانشگاهی حوزه هنرهای گرافیکی و دانشگاههای صنعتی هدف اصلی ما هستند و در این زمینه با سه دانشگاه معتبر مذاکراتی داشتیم تا طی تفاهمنامهای دانشجویان و استادان آنها در ایام نمایشگاه به صورت مستمر حضور داشته باشند.
وی افزود: دانشجویان با حضور در این رویداد میتوانند از دورههای آموزشی پیشبینی شده برای نمایشگاه استفاده کنند و با نیازها و روندهای صنعت چاپ در آینده، نیازهای صنعت چاپ در داخل کشور و مسائلی از این قبیل هم آشنا شوند.
عابدین با بیان اینکه حداقل هفت دوره آموزشی در نمایشگاه داریم، گفت: این دورهها بعد از نهایی شدن عناوین، همگی با نگرش به آینده صنعت چاپ با توجه به شعار و رویکرد نمایشگاه آینده چاپ ایران طراحی و تدوین شده است، تلاش میکنیم به طور متفاوت در بخش تکنولوژیهای روز دنیا و ارتقای کمی و کیفی تولیدات چاپی دوره داشته باشیم.
وی تهیه بانک اطلاعاتی از دانشجویان با هدف پیوند بدنه صنعت چاپ با دانشگاه را از دیگر اهداف این حضور دانست و یادآور شد: به زودی پیشثبتنام دانشجویان و علاقمندان برای حضور در رویدادهای آموزشی نمایشگاه آینده چاپ ایران بر روی سایت قرار داده خواهد شد، همچنین تمهیدی اندیشیده شده است تا برای شرکتکنندگان گواهینامه معتبر صادر شود.
دومین نمایشگاه آینده چاپ ایران 20 تا 23 تیر 1402 در مرکز نمایشگاهی ایران مال برگزار خواهد شد.